Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


© Ingår i "Litterära brottstycken" (543) Bild illustration av R. Walsers sista promenad 1956 ingår i boken © Sten Wiking


DÖDSPROMENADEN

Vid femtiofem års ålder gav han
upp,den olycksalige tysk-Schwei-
ziske poeten och författaren
Robert Walser (1878-1956),
vilken lät mentalsjukhusets om-
vårdnad ansvara för den sociala
identifikationsproblematik
Walser var drabbad av,
vilket hans tidigare produktiv-
itet väl vittnar om i den själv-
biografiska dagboken samt
romaner och dikter,som av den
svages styrka i en ond värld
av främlingskap och missförstånd.

Walser som dog under sin sista
promenad, lär inte sakna vare sig
livet eller vänner,för båda tycktes
vara lika främmande som döden
en gång var.

*




Övriga genrer (Essä/Recension) av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 203 gånger
Publicerad 2021-03-08 23:56



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP