Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Radikala konsttidningar från förr kan man läsa på KB om man har lånekort och beställer upp dem. Där sitter man med näsan i den veckiga tidningen i specialläsesalen och skäms när någon oanständig teckning dyker upp på helsida. Men alla läser bara kartor.


Jag läser radikala serietidningar istället

Jag inspireras aldrig mycket av
långa lärda män,
i polotröjor, kortklippt
som vänder kappan efter vinden
talar om l’art pour l’art
jag finner dem
tondöva

Jag inspireras aldrig mycket av
chefen på museet,
vars pappa var diplomat
så hon skrev c-uppsats i Indien
talar om folklighet, ensamhet
jag tycker hon är
en hycklare

Jag inspireras aldrig mycket av
dem som går på vernissager,
Stockholms konst-elit är liten
de är snåla och går gratis
men dem är alltid rikast!
häller upp champagne
sörplar i sig





– som utsvultna
harar




Bunden vers av minblekakind VIP
Läst 169 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2021-03-10 19:14



Bookmark and Share


  Den filosofiske poeten VIP
Jag ändrade i huvudet till vargar, men harar är mycket bättre.
2021-03-25

  Staffan Nilsson

Snyggt om värnandet av tradition och kärlek till FU!
Gillar särskilt "inspireras aldrig mycket av" ...

2021-03-15

  Domenico VIP
Så kom dom då igen...dessa harar i förklädnader...L'art de la tromperie...
Alldeles utsökt text!
2021-03-12

  Larz Gustafsson VIP
Tidskriften Provo var märklig.
2021-03-11

  SatansSon VIP
ska väl sägas att jag hette Stefan Hägglund på den tiden.
2021-03-10

  SatansSon VIP
löser du proseläten, inferi och permanent press från 77-79
hittar du mig. mycket naiva texter.
2021-03-10

  Larz Gustafsson VIP
Minns du Rufus, den radikale reptilen?
2021-03-10
  > Nästa text
< Föregående

minblekakind
minblekakind VIP