Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Understundom




Livet är för jävligt understundom
Han skönjde väl en skugglans i din natt
Han tyckte sig en ljusning men den undkom
För lyckan är så svår att nå ifatt

Han sökte väl ett outgrundligt tecken
Han trodde väl att allt du sa va sant
Nu står han här som slängd åt väderstrecken
Med en sinnlighet förvanskad och i pant

Men just i natt skall ingen dåren döma
Han plåstrar bara om sitt sår med vin
Han måste få en stund att kunna glömma
Att han är trots allt en man av disciplin

En trashank som du alltid kunnat skända
En syssloman man klätt i maktkostym
Som svurit på att aldrig ryggen vända
Den som halkat utanför gemen kutym

Men just ikväll finns ingen honom nära
När han brister i en utsatthet total
Och ingen finns att återgälda ära
Och ingen finns att lena dårens kval

Han måste borsta gruset från sin nuna
Han måste trots allt resa sig igen
Det är svårt att tro på tur från fru fortuna
När man blivit så bedragen av en vän

Imorgon skall väl dagar som är komna
Placeras i hans fack för ödslad tid
Men nu ska dåren omplåstrad få somna
Djupt sviken av en älskad individ




Bunden vers (Rim) av JJ VIP
Läst 507 gånger och applåderad av 11 personer
Utvald text
Publicerad 2021-03-14 21:16



Bookmark and Share


    sunnanvind
Plågsamt och ledsamt, tar omtag och famntag.
Välskrivet som alltid JJ.

Mvh Sunnanvind

2021-12-28

  "Silver" VIP
Suveränt framförd i både tal och skrift.
Rim och rytm sitter perfekt, och smärtan i sveket som beskrivs griper tag ordentligt. Alltid givande att läsa dig.
2021-07-06

  ßluie VIP
Bra flyt och den hänger väl ihop. Imponerad.
2021-03-17
  > Nästa text
< Föregående

JJ VIP