Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Testar olika sätt att uttrycka mig på...


River i bröstet

De klättrar och kryper,

smittbärande råttor som krafsar

tänder och klor mot insidan av mina revben

Varför dom bygger sitt bo där begriper jag inte,
det finns väl inget där att äta?

Men dom fortsätter sitt arbete

sliter ut stycken

sargar det som redan har gått sönder.

Tassar omkring.

Biter hårt.

Klöser.

Ovälkomna gäster i ett ogästvänligt landskap.

Bara råttor och kackerlackor

överlevde katastrofen.

Igår hörde jag en fågel som sjöng,
men när jag vaknade hade den tystnat

Blev den också mat till vassa tänder och hungriga magar?

Döden är en förutsättning för att livet ska fortsätta,
Förstadiet till återfödelsen är avslutet

Men säg det till fågeln, som blev uppäten av skadedjur.




Fri vers av Vindelälva
Läst 161 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2021-04-02 06:57



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Ohyggligt. Att ätas upp inifrån. Du skapar magi med ord!
2021-04-09

    ej medlem längre
Fascinerande!
2021-04-02
  > Nästa text
< Föregående

Vindelälva
Vindelälva