Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Anemone nemorosa


Anemone nemorosa
är ett vackert namn
på en efterlängtad blomma
fast jag tycker nog att vitsippa
är minst lika fint.

När nu de första små späda varelserna
fått krypa ner
i en gammal ärvd vas
så får min vanliga onsdag i april
ett speciellt skimmer.

Min barndom är med mig igen
och det förflutna smälter samman
med mitt nu.




Fri vers av Eva Helene VIP
Läst 285 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2021-04-14 14:36



Bookmark and Share


  Monica Lindgren
Så fint! Blomman är vacker och det är känslan också som du så fint uttrycker. Bild och text passar förstås perfekt ihop!
2021-05-24

  Chawa VIP
Ljust, skirt och vackert om denna efterlängtade blomma med sitt vackra latinska namn. Fint och ömsint när då möter nu!
2021-05-08

  Monika A Mirsch VIP
Ja bästa Eva, det var då en underbar hyllning till henne, vårens tjusande Vita. Tack!
2021-04-16

  Anya VIP
Åhh så fint med dina vitsippor. Här dröjer det nog en månad. Tänk vad mycket vi har att vara tacksamma över. Tack Gud för dina under.
2021-04-16

  bluesatin
Åååh vilken vacker dikt. Den satte sig i hjärtat. Tack.
2021-04-14

  SvartPortal
Fann texten lugnande för sinnet, mycket fint!
2021-04-14

  Bibbi VIP
Jättefin bild och jättefina ord!
2021-04-14

  ULJO
En tydlig bild av vårens ankomst. Fint.
2021-04-14

  Larz Gustafsson VIP
Anemone hepatica
Anemone pulsatilla

Lärde mig de där genom en Pelle Svanslös-bok, om jag minns rätt.
2021-04-14

  Marita Ohlquist VIP
Bra skrivet om underbara blommor i en älskad vas, ett blickfång på bordet samtidigt som det väcker minnen till liv!
2021-04-14

  Feliaxel VIP
Så fint
2021-04-14

  Sparvögat VIP
Så vackert till vitsippans ära...
Ett fint minne
2021-04-14
  > Nästa text
< Föregående

Eva Helene
Eva Helene VIP