Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
23 juni 2020


Ett skinnklätt själställ

Vi är evigt levande väsen,
bundna i bländande bindel av
tid och död.

En köttkropp
krävande rött dropp,
drypande av forna fäder.

Där öndögat inåt skinande lyser,
där blodet blårått pinande fryser.

Under isytan flyter han,
under solgrytan sliter han
sig fri från fängslande fjättrar,
flygande bli vandrande fjädrar.

Däri luften ilande drivs
till jordens kant,
Där vid kusten vilande
vaggar i skogens brant;

Ett skinnklätt själställ.




Fri vers av KPJ Sundquist VIP
Läst 61 gånger
Publicerad 2021-04-24 15:42



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

KPJ Sundquist VIP