Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nattlig skymf




Natten mörk och matt
Kring den eld som plågat brinner
En bysmed i kravatt
Är allt hans spegel tycks förmå
En dröm att nå ifatt
En orätt kamp han aldrig vinner
Som försvinner
Men han ser ju detta glimmer
Som en skymt i dårens ögonvrå

Vacklande för last
Ett kors förutan att benåda
Ur förbisedd kontrast
Bär kristi nattvard i sin hand
Skärseld i en hast
Till gott och nytto för oss båda
Kan vi beskåda
Hur vi båda kan förråda
Denna skymfen från ett annat land

Ingen tanke kan va ny
Hur vackra bilder den än målar
Ur diplomatisk vy
Skall var berusning nå sin sans
Dagar skola gry
Men vad är nytt för solen strålar
Där vi vrålar
Att vi älskat gud och stålar
Medan lyckan fanns nån annanstans

En halva blev betrodd
En trashank klädd kungakläder
Du barfota blev skodd
Men bröt beslut att gå i takt
Allt man sår ska få sin grodd
Om än i kallt ogjort väder
Förblev mitt läder
Den penna som försmäder
I sitt hat mot korumperad makt

Så agad utav svek
Förförd av läppar som bedårar
Fann ett eget apotek
Ur doktor Backus diagnos
Av längtansfyllda smek
Blev bara oförrätt som sårar
Genom tårar
Födes omen som försvårar
Tron att kärlek sker i symbios

Så vacker i sin söm
Som sydd av änglars händer
Hans inslag av en dröm
Var likt en doft av ljuv jasmin
Så sökte man en töm
Med blick mot fjärran länder
Där lyckan vänder
Just där vågor slår mot stränder
Som min dikt slår an mot poesin




Bunden vers (Rim) av JJ VIP
Läst 226 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2021-04-25 01:32



Bookmark and Share


    sunnanvind
Smäktande vackert!
Känsla!
Du är en diktare JJ
2021-12-04
  > Nästa text
< Föregående

JJ VIP