Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

fotspår i lera

 

 

du vet, mjuk lera, sån som pressar sig
upp mellan tårna, kryper in under tånaglarna och torkar

 

dammar ner hela världen 
när den blir gammal
fastnar i groparna på tänderna
knäcker alla samtal
och bryter sig loss i duschen

 

den egentliga dikten skrev jag aldrig
den blev aldrig färdig:


"vi var som lera
du formade mig med hårda händer
inget tal och
inga löften om att jag skulle
klara mig"

 

 

 




Fri vers (Fri form) av catharina.jerbo VIP
Läst 310 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2021-04-25 09:24



Bookmark and Share


  Eva Langrath VIP
Så många lager som döljer sig i leran. Slutet får mig att tänka på extrem utsatthet.
2021-04-26

  DavidM VIP
Det finns mycket i texten som berör, lager på lager, på djupet.
2021-04-25

  Almagrundet
Alla dessa bokstavliga, bildliga, spretiga aspekter - några ovanliga som får en att rycka till i bästa mening - av lera som du få fram här vidgar perspektiven och tolkningarna av texten på ett sätt som jag verkligen uppskattar. Sista meningen känns som en knytnäve i magen och får mig att associera till människans existentiella utsatthet som den förankras redan i urgamla skapelseberättelser.
2021-04-25

  Hestia VIP
Dikten kommer nära, omskapar mig, mjuk och stark, som lera. Gillar mycket!
2021-04-25

    Sefarge VIP
Dikt för läsaren att
knådande forma in
Sin betydelse.Topp!
;)

2021-04-25
  > Nästa text
< Föregående

catharina.jerbo
catharina.jerbo VIP