Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


© Coverdesign :Notarius Publicus


PANDEMIPSYKOS

I.

Medan viruspsykoserna virvlar
runt jordklotet genom förarbetets
dolda motiv där ingen handling
utförs utan falska avsikter,
initieras dispens kringgå lagars
regelrätta anomi,
varvid nepotismen stipulerar
dess nihillism,
som förlorar sig i ett gytter av
ambitiösa motsägelsers
inbördeskrig,
där grav på grav läggas uppå
varandra som offer för sanning
och lögners flykt.
från en förgiftad soppa med för
många kockar i,
en förvirringens tidevarv vid
avgrundsdjupets klyfta utan
övergång,
endast drömmar står till buds
rädda vad som räddas kan.

II.

Där var och en sitt eget virus bär,
överlevnadsinstinkten manar till
distinkta distansers avstånd från
var och en,där minsta överträdel-
se beivras enligt pandemilagen,
samt att virus som mordredskap
i utnyttjande uppsåt,bedöms i en-
lighet med tidigare lagstiftning
som försök eller anstiftan till mord,
och likt potentiella mördare drar
sig mänskligheten fram där den
enes bröd gärna blir den andres
död,för här gäller ombesörja sig
och sitt, där någon ser till annans
nöd för sitt eget vinstintresse blir
priset högt för dess kalla ignorans.

~




Övriga genrer av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 308 gånger
Publicerad 2021-04-27 12:23



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP