Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


© "Dialogerna"


I SANNINGENS OCH VETENSKAPENS TJÄNST

Allt du inte vet om dig själv
vet vi att du inte skulle tro
att vi vet om du fick veta det,
det är därför i sanningens och
vetenskapens tjänst vår prof-
essionalitet att göra våra klienter
medvetna om det de inte vet
att vi vet så när vår behandling
är fullordad blir våra klienter
vetande istället för troende
och växer upp i vetskap om
att de vet vad som behöver
vetas,
för vi vet av egen erfarenhet
att veta är säkrare än att tro,
så ni får tro vad ni vill men
detta är faktiskt lösningen
på mänsklighetens hela prob-
lematik att få veta allt hon inte
vet där vetenskapen skall göra
dem fria.

-Hur vet man att man vet
det man vet då ?

Det är det man får veta
när man vet det.

-Och vad är det ?

Det man vet.

-Vet inte vad man ska tro
om era vetenskapliga metoder
som inte verifierar vad det är
man ska veta.

Det är helt enkelt allt som
man inte kan tro på utan
att veta.

-Visst ! men av allt ni sagt
har jag ännu inte fått veta
någonting.


~





Övriga genrer (Essä/Recension) av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 171 gånger
Publicerad 2021-04-29 06:42



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP