Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


© Citat ur "Den förlorade barnomsorgen"


SAMHÄLLET FÅR DE MONSTER DET FÖRTJÄNAR III

Ett barn som växer upp
under förhållanden där
det får stryk nästan var
dag vänjer sig så pass att
det till slut inte känner
något längre.

Konsekvenserna för sam-
hället däremot kan komma
att bli väldigt kännbara.

FEM RIKTLINJER

Inför lämplighetsintyg för
de som vill bli föräldrar.

Kräv utdrag ur belastnings-
registret.

Psykiatrisk bedömning från
tre oberoende läkare inom
vuxenpsykiatrin om psykisk
status bör också intygas vid
ansökan om föräldraskap.

Intelligenstest och arvsanlag
bör utvärderas.

Utredning rörande ev religiös
eller politisk ideologi, som ris-
kerar påverka barns fostran,
bör avvägas.

*




Övriga genrer (Essä/Recension) av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 168 gånger
Publicerad 2021-04-29 19:46



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP