Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ungdoms passion


Överbliven glädje

Sitter och trycker innan för dörren, innan för svettiga väggar av hög musik, cigaretter och allmänt stök…
JIM MORRISION viskar sina hemska fantasier i mitt öra, mitt öra som är vidöppet får sådant prat.
BUKOWSKI – ser hans fula nylle och ler, tänker det är så det är här… Fula nyllen, dumma uttryck, ifrågasättande ansiktsuttryck… Människan en oförlåtande dum och naiv varelse...
FAN TA DEM!
Kastar grejer omkring mig, poesi flyger i luften… Idiotiska dikter skrivna alldeles för full, alldeles för trött, alldeles för politikiskt, alldeles för flummigt eller predikande…
svårt att få in den rätta balansen
svårt att få till den rätta distansen…
Jag tumlar runt, som ingenting speciellt alls…
för du ligger naken någon annanstans…
Värmen rinner som svett nedanför väggarna…
Här skrattar idiotin åt allting, även en själv…
Katatoniskt utlopp, en bloss från ciggen, lite mer vin… Här skålar vi med galenskapen, här dricker vi ner allt… Hela tomheten och hopplösheten…
Människan går inte att rädda…
Försvinner inte, en omöjlig bild… synlig när jag blundar…
en jävla mardröm…
ALDRIG VARIT SÅ JÄVLA ENSAM!
Som på bussen på vägen till jobbet, tusen mil från alla som sitter här med mig
Som på korgen, mina tankar miljoner av mil från deras tankar…
en Shell bensinmack, som lös i neon i natten, fast S saknades… Och jag tänkte ju att det stämmer ju bra det… Varje natt i en hel livstid...
Jag ska lyssna på hårdrock tills jag dör
Jag ska skriva om idiotin tills jag dör
Jag ska sitta vid mitt jävla fönster och hata allt tills jag dör…
Ingenting skall få fånga mig…
ingenting skall få trösta mig…
inte pengar
inte kärlek
inte politik
inte religion…
här finns ingenting att skydda, rädda eller försvara…
här finns bara en idioti för stark för att bryta
Så tänd en cigg, häll upp mer vin, och skåla med galenskapen, allt dör, allt tar slut, det finns ingenting att skydda eller bevara…
Sug min slaka kuk
Sieg Heil
Fuck off
och dra åt helvete
Jag har hårdrockens fulaste frisyr och jag bryr mig inte!




Fri vers av Alexander Gustafsson
Läst 122 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2021-05-08 11:13



Bookmark and Share


    Sefarge VIP
Uppropiskt uppfriskande
Utlevande om att vara en
Insatt människa i det
hårdsnurrande
ekorrhjulet?

2021-05-08
  > Nästa text
< Föregående

Alexander Gustafsson
Alexander Gustafsson