Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 

Egoistiska poeter

Det finns många på denna sajt som publicerar sina dikter men aldrig svarar på kommentarer eller applåder. Jag har s.k. skrivarvänner som aldrig läser eller kommenterar mina alster och aldrig svarar på mina kommentarer eller applåder på deras alster. Jag kommer ta bort dem hur bra de än är.
Bevara oss från egoistiska poeter.
Övriga genrer (Brandfackla) av Kungskobran VIP
Läst 277 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2021-05-09 11:09Bookmark and Share


  Kajan Mikael VIP
Jag har full förståelse för de som lever med ångest, eller som tycker att sociala kontakter kan vara påfrestande; men de flesta av oss kan mäkta med ett enkelt ”Tack”, eller ”Fint”; det kan betyda mycket för en medlem att få svar från någon som denne kanske ser upp till. Om det är övermäktigt, kan det vara en fin gest att skriva i sin presentation att man ej av olika anledningar svarar på applåd/kommentar. I ett större perspektiv är den stora frågan hur mycket vi orkar engagera oss i andras skrivande; och hur sidan blir om alla enbart lägger ut texter utan att bry sig om andras skrivande; samt hur upplevelsen blir för nytillkomna poeter ?
2021-05-12

  Grävling VIP
Det kan handla om annat än egoism också. Vissa har ångest eller vad som helst, orkar inte så mycket kommunikation. Även de kan bli glada över kommentarer, i smyg. Men man väljer förstås själv vilka man kommenterar, och hur viktigt man känner att det är med svar.

Om det fanns ett tydligt krav på att alltid svara på kommentarer och applåder skulle till exempel jag inte publicera texter här, det skulle ta all min tid att formulera svaren och sedan oroa mig över mina formuleringar i dagar.
2021-05-11

    ej medlem längre
Så himla roligt att du genom denna text plötsligt fick massa som hörde av sig i en liten debatt

Finslipat som en ädelsten
2021-05-11

  Peter G VIP
Bra rutet!
Det handlar ju om en tvåvägskommunikation, om att ge och ta! Utan det dör sidan.
2021-05-10

  Lottie Ålhed VIP
Ett viktigt inlägg som manar till eftertanke och en ökad kommunikation.
2021-05-10

  Marita Ohlquist VIP
Må facklan brinna tydligt och klart
tills värdet av kommunikation
för alla blir uppenbart!
2021-05-10

  Feliaxel VIP
Helt rätt det du skriver
2021-05-10

  ULJO VIP
Delar din uppfattning. Det är dålig stil.
2021-05-10

  AndLou VIP
Helt rätt min vän! En självklarhet är att visa tacksamhet för att någon uppskattar och läser de texter man publicerar. Vi sitter alla i samma båt och har vi har sannolikt olika mål med vårt skrivande, men lusten att skriva är det som driver oss. Sen finns tyvärr även ett klientel som man inte vill ha några kommentar ifrån, så blockeradet blir tyvärr allt för frekvent!
2021-05-09

    Sefarge VIP
De självgoda egoistiskt
Upphöjda "skrivarna"
Har missat att det
Gäller att kunna
Ge o ta för att
kunna utveck
-las här i
Livet
;)
2021-05-09

  Koloristen VIP
Bra skrivet. Det gäller att rensa ut ibland. Rengöring!
2021-05-09

  Lena Staaf VIP
Bra inlägg! Det handlar om att ta och ge, inte bara ta. Många vill skriva och många vill också ha kommentarer på sina dikter men då måste man också ge kommentarer själv. Att tacka för kommentar borde vara en självklarhet. En del skriver så fina svar på mina tack, det öppnar en ny dimension av den ursprungliga dikten.
2021-05-09

  Kajan Mikael VIP
Bra inlägg! Att skrivarvänner ej läser är en sak; de kanske har upptäckt att de inte gillar mina texter, men att ej svara på kommentarer man får är märkligt; det borde vara lika naturligt som att svara på en muntlig kommentar, som nedanstående poeter redan påpekat. Sidan riskerar att förtvina utan engagemang!
2021-05-09

  Sparvögat VIP
Jag håller med föregående skrivare, får jag en kommentar eller applåd så blir jag väldigt lycklig och glad:)

Ett svar på tilltal är självklart men ibland får man inte ens ett kort tack.
Vill man inte svara på kommentarer då kan man ju stänga av kommentarsfunktionen!
2021-05-09

  Öknens Ros VIP
Vad än orsakerna till detta är, är det ändå tråkigt att det är så. Detta skulle ju vara en sajt för att få skrivarvänner och läsa, kommentera och applådera andras texter, men en del skrivarvänner hör man aldrig av, av okända orsaker. Kanske har de tagit en längre paus i skrivandet eller nån annan orsak. Tråkigt i alla fall.
2021-05-09

    Jag är fan större än Sartre VIP
Får man en kommentar ska man vara tacksam över att någon tagit sig tid till att skriva den. Det borde då vara självklart att man svarar på kommentaren, men det är väl kanske en fråga om hur man blivit uppfostrad.
2021-05-09
  > Nästa text
< Föregående

Kungskobran
Kungskobran VIP