Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


ATT BESEGRA DJÄVULEN

Han hade efter många överväganden
till slut beslutat sig för att göra upp
med djävulen, för han har djävlats
länge nog nu och nog är nog och man
är bara människa.

Men för att besegra en djävul krävs
dock att man blir ännu djävligare
än djävulen.

Så efter han dödat sin djävlige rival
gick han nu omkring som den nye
djävulen och åtnjöt stor makt.

Han blev aldrig sig själv igen och
var ännu djävligare än den tidigare
djävulen.

Var det djävligt förr så blev det ännu
djävligare sen och hur djävligt får det
bli innan nån gör nåt åt det för att få
slut på djävulskaperna för kanske var
det bättre förr ändå när det var mindre
djävligt.

*




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 144 gånger
Publicerad 2021-05-13 12:37



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP