Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Som i en dröm

hukar en tanke
genom retsam regnjalusi

tveksamt girande
mellan lodräta stänk

solblänk glittrar
gäckande på grässtrån

i kör trumpetar tranor
svalor tjattrar så kärt
när sädesärlans längtan tär

varmt vilar så solen
och som i en dröm
din hand mot min hud





Fri vers (Fri form) av Elinor Sörensson VIP
Läst 158 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2021-05-22 16:02



Bookmark and Share


  Niliboy
Mycket, mycket fint!
2021-05-24

  Marita Ohlquist VIP
Underbar text om våren, varav hjärtat är fullt, skriver pennan!
2021-05-24

  Kajan VIP
Avslutande strofen bryter av och fördjupar upplevelsen ; den kunde även klara sig ypperligt på egen hand.
2021-05-23

  BenGust VIP
Scenerier som i den bästa naturfilm.
2021-05-22

  Monica Lindgren
Vacker bild du målar upp för oss - med både tranor, sädesärla och svalor! Det bästa ändå handen mot huden. Vad spelar det då för roll att det regnar?!
2021-05-22
  > Nästa text
< Föregående

Elinor Sörensson
Elinor Sörensson VIP