Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
28 november 2020


Ur askan föder barnet mannen

Sveriges kvinnor har
brustna hjärtan
och långa klor.
Männen är vilsna slavar
under sin egen svaghet
och manen är rakad.

Barnen föds fria
men fängslas snabbt in
under falska tvång,
i synd och sorg.

De lär sig inte
att stå upp för rättvisan,
att hantera orättvisan.
Hatet injiceras i deras ådror.
Hjärtat blir korrupt
och lögnerna pumpas runt.

Frälsaren glöms bort,
men dörren står alltid på glänt
för den som lyssnar efter ljudlösa knack.

Giftet i systemet kan lämna kroppen
först när fastan synar ondskans begär.
Då blottar Djävulen sin svärta i pupillens mitt.
Vredens mask spricker och offerkoftan bränns.

Ur askan föder barnet mannen
när han förlåter förtrollade föräldrar
och bryter arvets förbannelse.




Fri vers av KPJ Sundquist VIP
Läst 63 gånger
Publicerad 2021-05-25 00:15



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

KPJ Sundquist VIP