Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hjältemod och gobelänger


Med trådar nötta och slitna
hänger den där den alltid hängt

Går inte att förtränga

Plockas inte gärna ner
fastän man ”sår” i väven ser

Låter vi den hänga

Likt en gammal kär klenod
har den passerat sin glansperiod

Och fastän den kostat blod

Ser vi den utstråla hjältemod
Som inte går att förtränga

Det är nog därför vi låter den hänga




Bunden vers (Rim) av Lottie Ålhed VIP
Läst 99 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2021-05-29 09:22



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Försök inte tvätta den, det blir inget kvar.
Har också minnen av en gobeläng den hade drakar och ormar, jag var lite rädd för den när jag var liten
2021-05-29

  alicja lappalainen VIP
Minns en sådan från barndomen.
2021-05-29

  Larz Gustafsson VIP
Tänker på en kurbitsmålning en av morfars systrar och hennes man hade på väggen i sin sommarstuga.
Den föreställde ättestupan, med lieman och allt.
Ett allvar sänkte sig över det soliga sextiotalet.
2021-05-29
  > Nästa text
< Föregående

Lottie Ålhed
Lottie Ålhed VIP