Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Självmord

ca 1600 människor begår självmord i Sverige varje år... ca 500 dör i trafiken...självmord är den vanligaste dödsorsaken för män i åldrarna 15 till 44 år och den näst vanligaste bland kvinnor... miljarder satsas för att ingen ska behöva dö i trafiken... självmord är tabubelagt, inget man pratar om öppet... eftersom självmord ”inte finns” satsas heller inget på att hindra dom...

4 ggr så många adoptiv- och fosterbarn tar livet av sig jämfört med andra jämnåriga.. bland de arbetslösa är självmord dubbelt så vanligt som bland de som har arbete.. varje år tar ca 30-40 tonåringar sina liv.. fler män än kvinnor tar sina liv, men kvinnorna försöker oftare än män...

vi måste inse att det är fel att försöka ignorera ett problem som tar livet av mer än 3ggr så många människor som trafiken... något måste göras...




Övriga genrer av sökaren
Läst 534 gånger
Publicerad 2006-07-24 19:01



Bookmark and Share


  osynlig
Så hemskt :( Du har rätt i att folk försöker ignoera självmord. Jag kände en som tog sitt liv . Jag har också försökt ignoera det. fast nu ha rjag insett att det är nog fel..
2006-07-24
  > Nästa text
< Föregående

sökaren