Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Engelbrekt bodde på ett sinnessjukhus i västra Sverige nästan hela sitt liv


Ett livsöde

Trappan till källaren var trång och smal
endast ljuset uppifrån silade in
ända fram till där han brukade hålla till

Engelbrekt hade bott på sjukhuset
så länge man kunde minnas,
ingen visste vad det var för fel på honom
vad han kom ifrån
och varför han gärna höll till i källaren
under administrationsbyggnaden.

Han hade bara blivit kvar, som många på sjukhuset
och så småningom fått till uppgift att sköta om sjukhusets
bägge hästar.
När hästarna försvann försvann han också.
Ett helt liv saknad av ingen men kvar i minnet.











Fri vers (Prosapoesi) av Kungskobran VIP
Läst 152 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2021-06-05 09:42



Bookmark and Share


  Respons VIP
Fint porträtt!
2021-06-05

  Feliaxel VIP
Berörande läsning
2021-06-05

  Öknens Ros VIP
Ett märkligt människoöde, ett märkligt slut på en människas liv. Man undrar vad som egentligen hände.
2021-06-05
  > Nästa text
< Föregående

Kungskobran
Kungskobran VIP