Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Solen gör allting bättre.



Det blir en dag
en helt underbar

behöver inte räkna
inte gråta
för idag är du hos mig

inget särskilt ska hända
bara du och jag
du granskar ditt ansikte

säger att solen gör allting bättre

vi pratar om sommar
kaffet
doftar vanilj och drömmar

jag vaknar och känner mig hemma
fast det bara är några timmar
så är det en evighet av närhet
bränner mig i hjärtat
allt är så skört
så är det ett universum
att vara din
mamma

inget särskilt ska hända
bara du och jag
ljuset granskar mitt ansikte
säger att tiden
kommer allt närmare

katten
vilar redan
mycket oftare
alltför ofta

men idag är du hos mig
och vaknar
så jag talar inte med gud
inget samtal om tid
och andra rum

inget särskilt ska hända
bara du och jag
du öppnar ett fönster och lockar
och hon springer som på moln
i gräset
jag ägnar mig åt känslan
en sekund
och himlen är närmare vattnet

hon spinner små bubblor i min famn

det blir en dag
en helt underbar
och du säger att solen gör allting bättre.












Fri vers av Gudinnan VIP
Läst 101 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2021-06-19 01:09



Bookmark and Share


  stormengudrun VIP
En vacker dikt om kärleken till ett barn - och en katt :-)
2021-06-19

  Koloristen
Solen är oövervinnlig. Jesus är rättfärdighetens sol.
2021-06-19
  > Nästa text
< Föregående

Gudinnan
Gudinnan VIP