Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


FÖRGÄNGELSENS PALATS

Jorden är en guldgruva som
när guldådern lokaliserats
det grävs djupare och djupare
i schaktet tills jorden urholkats
så pass mycket att jorden rasar
samman över guldletarna.

Så likt ett urgröpt kranium,
moder jord sig vorden
av människors girighet
uttömma henne på all sin näring,
för att fylla sin egen tomhet
med mineralers värde,
vars betydelse som murbruk
av jordens fästen
gjorts till leksak i förgängelsens
palats.

Så när kranium på kranium kom-
penserar förlustmaterialet att i
underjordiska katakomber upp-
fylla förlusten bära jordens takvalv,
med människoskallars offer,
rymdens arkeologer får något att
undra över vad för slags virus som
ödelagt dess planet på allt liv.

~




Övriga genrer (Essä/Recension) av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 215 gånger
Publicerad 2021-06-23 10:30



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP