Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

De fattiga

Jag läser varje dag,
på denna sajt och andra
hur det ömmas för de fattiga
och utsatta.
Visst tycker man säkert så men
det låter också bra
att med andra medömka
självtillfredelsen går inte att förneka.

Det är handling som räknas,
vad har du praktiskt gjort?
vad har du bidragit med?
När jag ställer frågan till bekanta
som ojar sig för fattiga och utsatta
får jag generade och svävande svar.

Det är handling som räknas.




Fri vers av Kungskobran VIP
Läst 143 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2021-06-23 09:56



Bookmark and Share


  Blomma-Stjärna VIP
förstår hur du menar med din text, men fattig och rik beror av politik, som jag ser det, inte allmosor -
- sedan är det en annan sak att man kan stödja en god sak, Greenpeace, läkare utan gränser m.m.
-

2021-06-23

  ULJO
Du har så rätt. Alldeles för få gör något. Alla kan men få agerar. Bli fadder är en bra start.
2021-06-23

  Öknens Ros VIP
Det skänks miljarder i bistånd, mediciner och mat till fattiga länder. Tyvärr lägger rövare och banditer beslag på mycket av hjälpsändningararna, inte mycket kommer fram till de som behöver hjälp. Vad ska vi göra åt detta?
2021-06-23

  Feliaxel VIP
Kloka tänkvärda rader
2021-06-23

    Sefarge VIP
Jesus hör bön. ..
Och Gud ser den som handlar
med sin tunga och den som
handlar med sin hand
Och skillnaden där
-emellan?
Sen blir allt som det
blir ändå?

2021-06-23

  Marita Ohlquist VIP
Fantastiskt bra avslut på en bra och tankeväckande text!
2021-06-23

  Jeflea Norma, Diana. VIP
det är handling som räknas? it's action that counts?
Ingen kommentar bara tack jag har varit också med ett sådant svar. då i min dåvarande engelska ”Count” var tolkningen Greve! Greve betydde något inte folk masa! Poliser säger folk av dignitet.

2021-06-23
  > Nästa text
< Föregående

Kungskobran
Kungskobran VIP