Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kan du tänka dig



handlade på krita en tvättmaskin
de sålde ut till extrapriser
dvs det var sommarrabatt
de kommer hem med den nya
installerar den
och för den utslitne till grAvplatsen
ska tända ett ljus ikväll
och sjunga en mässa som tack
för alla muskler han använde
då kan knådade min tvätt
bättre än madammerna i Sevillas
tvätterskekvarter
tänk att de ännu lever
de som handskrubbar i gjutna karen
hörde på kanelen ännu längre
tillbaka låg de nere vid kanalen
och sköljde tvätten under vinter
och högg upp vaken
Krutgubbar har väl alla hört talas om
men dessa krutkärringar
blev nog sega som sulläder av slitet
finns det någon som av tacksamhet
böjer knä framför sin tvättmaskin?
Nä kunde tänka mig det, bortskämda
är vad vi är men apparater ger oss tid
och ändå har vi den inte?
är det inte märkligt så säg
vi hinner aldrig med det viktiga
som att ringa upp en vän och höra
hur det är och utbyta fnissande dumheter


Hur är det med alla ledsna poeter
att det är gråväder är blott en paus
hörde på östkusten friteras allt fläsk
för kommande cancer
se det som en bonus om vi överlever
ännu en sommar
tills det blir vinter
för visst är det så då vi står på händer
läser vi skivan på andra sidan
då klämmer inte skavsåret
så illa längre





Fri vers av morgonstjärna VIP
Läst 94 gånger
Publicerad 2021-06-27 11:56



Bookmark and Share


  morgonstjärna VIP
håller tummarna den försenade maskinen äntligen kommer
2021-07-27

  morgonstjärna VIP
Som vi lär oss beter vi oss
det var en utopi att satan skulle bli tam
han är ju en gam!
Aldrig lär ni er vad gränserna går
utan klampar på
då får ni leva i er misär och jag lägger inte ner några vapen
då ni alltid vänder kappan efter vinden
JAG BEHÖVER ER INTE MER ÄN CANCER
ÄR JAG TYDLIG NOG
MEN NI GÖR ALLT FÖR BEGRAVA UGGLAN OCH MIG UNDER ERA SPILLROR
OCH DET DÄR MED KÄRLEK GLÖM DET
DEN TÅNGEN FINNS INTE LÅNG NOG
FÖR HÅLLA EDER UTOM RÄCKHÅLL
2021-06-27
  > Nästa text
< Föregående

morgonstjärna
morgonstjärna VIP