Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


När vi kom hem från landet var allt uppochner


Inbrottet

De kom om natten
tyst som katten
Alla gardiner ner
så att ingen ser
vänder allt uppochner
i vartenda rum
tum för tum

Ringer polisen.
Vi kommer så snart vi är klara
rör inget, låt allt vara
vi försöker hitta tjuvarna
så gott det går.
och leta efter spår

Spåren fanns
om det leder någonstans
återstår att se
vad det kan ge

Uppklarningsprocenten är låg
det ger tjuvarna råg
och straffet alltför kort
för ett sådant brott
det bara stärker min profil
i min kriminella stil

De tog eltandborstarna
min var inget att ha
den var slut
den får dom utan prut
Vårt ärvda silver tyvärr
det ger ett tråkigt ärr

Vi får ta det som möjlighet
att slänga bort allt det
som blir kvar
när vi städat har.



















Bunden vers (Rim) av Kungskobran VIP
Läst 159 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2021-06-30 16:19



Bookmark and Share


  Respons VIP
Tråkig, obehaglig upplevelse, inte minst själsligt!
2021-07-07

    Sefarge VIP
Hemskt att inte bara
Vilja stjäla,utan även
Förstöra. Förnedra?
Hoppas de "osynliga"
Krafterna förmår
Stoppa o straffa
Dem!



2021-07-06

  Poesia VIP
Fruktansvärt att bli utsatt för. Att folk inte kan skilja på mitt och ditt! Grr! Tyvärr så är semestertider förenat med detta.

Väl beskivet ändå!
2021-07-05

  Blomma-Stjärna VIP
Bra skriftat om en chockerande upplevelse - jag har varit med om samma - det var länge sedan - allt vändes upp och ned men inget fann tjuvarna haha - det var nästan så jag kände mig förolämpad -
bra avslut "vi får ta det som en möjlighet att slänga bort allt det som blir kvar när vi städat har"
2021-07-01

  Öknens Ros VIP
Så tråkigt! Hoppas tjuvarna själva drabbas av samma sak!
2021-07-01

  ULJO
Tråkigt när kriminella idioter inte kan kan försörja sig på ett lagligt sätt. Man blir bara förbannad över sådana beteenden
2021-07-01

  Marita Ohlquist VIP
Måste ha varit förfärligt att komma hem till en sådan röra.
Hoppas att tjuvarna åker fast och straffas för sin brottsliga verksamhet.
Mycket går att ersätta, dock inte arvegods.
2021-06-30

    Lena Staaf VIP
En tråkig och sorglig upplevelse! Att någon har varit inne i ens hem, rotat runt och besudlat det. Svårt att göra sig fri från det obehaget. Jag blev också drabbad för ca 10 år sedan. Som tur var ”bara” en gång av de 45 år jag bott här men det sätter ändå spår.
2021-06-30
  > Nästa text
< Föregående

Kungskobran
Kungskobran VIP