Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Med benäget tillstånd från barnbarnet Eva Hansson


Dikt av Nelly Husén ©, publicerad 1925 i okänd damtidning

 

 

Blott en gång går vägen genom livet

Ej ett steg vi kunna ändra sen

Ej en utförd handling går att återtaga

Ej ett ord som sårat går att få igen

 

Blott en gång den ljuva barndomstiden

Och en gång den glada ungdomstiden

Aldrig in igenom dessa portar

Då de stängts bakom dig när du går

 

Blott en gång du äger dessa kära

Som med dig genom livet gå

Kanske före dig de hinna slut på vägen

Älska dem då medan du kan få

 

Tro om stundona vägen och syns öde

Meningslöst sig allting för dig ter

Tro ty kanske då du inte anar

Högsta lyckan snart emot dig ler

 

Hoppfullt vandra fram din väg i livet

Om och genom mörka pass den stundom går

Kanske när du hunnit genom längsta tunneln

Solen klarast då stråla får

 

Uti Kärlek gå din väg i livet

Även kär blott otack blir din lott

Sök att tyda allting till det bästa

Om och alla dig ha missförstått

 

Blott en gång går vägen genom livet

Vandra så att minnets stjärnor ler

På den väg du gått när sista strålen

Av din levnadssol ha sjunkit ner

 




Bunden vers (Rim) av Fale Bure VIP
Läst 171 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2021-07-05 14:46



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Så ska en slipsten dras.
Förstklassigt.
2021-07-06

  WyS VIP
Ja, det som varit kommer inte tillbaka... Det som väntar är ännu dolt...
Blott en dag ett ögonblick i sänder......
2021-07-05

  Öknens Ros VIP
Så vackert och vemodigt skrivet.
2021-07-05
  > Nästa text
< Föregående

Fale Bure
Fale Bure VIP