Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Petra och en massa andra figurer har ju egna åsikter och känslor och ofta nog är det just så, att även om lusten finns och är stark, så förstår de att avstå. Det är ju ändå 'så många andra', som kan göra det där, i egen sak och förfall.


Ibland vill Petra säga saker






Ibland vill Petra säga saker
mest för att få utlopp och få dem sagda.
Samtidigt vet hon att hon inte får.

Det skulle kunna få sådana konsekvenser hon inte själv
kan råda över och hon vill gärna kunna
stå för det hon gjort och sagt.

Men tänka och känna går ju det med.
Inte ens i som plötsligt vredesmod
vill hon råka göra eller säga något
som skulle kunna betraktas vara 'att gå för långt'.

Ändå känner hon så starkt ibland,
att om nu Kerstin eller Harald kan,
så borde ju även hon själv kunna och våga.

Samtidigt 'vet hon' någonstans inom sig,
att det sagda och gjorda,
skulle kunna fastna som tuggummi
i hennes eget hår, sedan.




Prosa (Kortnovell) av lodjuret/seglare VIP
Läst 257 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2021-07-05 23:22



Bookmark and Share


  "Silver" VIP
Så kan det vara. Suveränt alstrat, skoningslöst och mitt i prick! Applåd, bokmärke och stående ovationer.
2021-07-06
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP