Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Inspiration: Hyddan av Lottie Ålhed


Mardrömmen

Mörkret faller på
med sitt mörka täcke
omsluter allt

Mina tankar tar en annan form
anpassar sig till mörkret
tankarna skärps

Utanför finns andra väsen än på dagen
jag lyssnar och hör nya ljud
vad var det?

Grenens skrapande på fönstret skrämmer,
på dagen hörs det inte alls
mörkret förstorar

När natten är över
och jag vaknar på morgonen
finns natten kvar en stund

Den vittnar om
den mardröm jag haft,
att natten aldrig upphörde.




Fri vers av Kungskobran VIP
Läst 89 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2021-07-12 08:39



Bookmark and Share


  Gawain VIP
Maran väljer sina nätter med skicklighet. Mörkret hotar mig inte, möjligen bristen på mina sinnens förmåga att röra sig i det som hon. Eller för att vara könsneutral, Den, vad maran än är.
2021-07-12

  Marita Ohlquist VIP
Bra skrivet om ljud i nattens mörker som man inte uppfattar i dagens ljus.
2021-07-12
  > Nästa text
< Föregående

Kungskobran
Kungskobran VIP