Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Avlösning

I min trädgård
avlöser blommorna varandra
och nu i mitten av juli
börjar krassen blomma,
den som jag sådde i maj
i förväntningarnas tid.

Den allra försa krasseblomman
hälsar jag välkommen
och snart kommer syskonen
en efter en
i olika nyanser
från ljust gult till orange och rött.

Förutom att bara stå där
och vara vackra
så smakar de pepprigt gott
både bladen och blommorna
så jag förgyller min sallad med dem.

Och min smörgås
får en blomma på toppen
för god smak
och fägring.




Fri vers av Eva Helene VIP
Läst 189 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2021-07-16 13:07



Bookmark and Share


  Monika A Mirsch VIP
smälter in i din dikt igen och igen...
"Och min smörgås
får en blomma på toppen ..."
i min finländska natten ...
och mitt huvud ligger på toppen ...
"för god smak
och fägring"
Tack Eva plus - du är i mina tankar!
2021-09-03

  Anya VIP
Åhh så fint. Det är inte länge sedan jag lärde mig att man kan äta krasse. Tror jag måste så frön nästa år. Tack för att du bjuder in.
2021-08-18

  Monika A Mirsch VIP
Oooh - smaklig måltid och tack för de ljuva orden och din färgstarka lyrik!
2021-07-27

  aol
Underbart beskriver du din odlarglädje
2021-07-24

  Chawa VIP
Tack för detta alster i ljuv förening nytta med nöje! Bättre antibiotikum finnes ej!
2021-07-19

  stormengudrun VIP
Åh så fin! Älskar krasseblommor, har själv många, men har aldrig smakat på dem - än:-)
2021-07-16

  Marita Ohlquist VIP
Bra skrivet om odlarglädje med gott resultat, vackra blommor att titta på och som dessutom smakar bra.
2021-07-16

  Sparvögat VIP
Fina ord om trädgårdens blommande skönhet och smak…
2021-07-16
  > Nästa text
< Föregående

Eva Helene
Eva Helene VIP