Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Höstsvalka

*
Hon var bara sju år
när hon upptäckte att alla
ljög för henne alla

mamma och pappa ljög
lillasyster och storebror ljög
bakom ryggen o viskade

säg ingenting till henne
då blir hon bara ledsen
låtsas allt är som vanligt

fröken ljög kamraterna ljög
grannarna ljög ingen sa nåt
hon var den enda som inget
visste

familjen skulle flytta långt bort
hon skulle komma att förlora allt
kompisarna och vitsippsbacken

skogen sjön och den snälla
fröken Nilsson som plötsligt
slutade visa något intresse

hennes bästa vänner
öppnar till slut dörren när hon
bankat och bankat

*

hon frågar dom, VARFÖR?
ni är ju mina bästa vänner
de svarade du ska ju flytta

de såg ledsna ut som om de skämdes
och ville att hon försvann

allt var slut allt var förstört
hur kunde mamma och pappa ljuga
hennes hjärta kunde inte fatta

hennes värld var en enda stor dimma
ibland kunde hon le lite när de bad
men mest grät hon floder

det skulle dröja till hon blev vuxen
innan hon förstod hur psykologin
fungerade, hur rädda människor inte
förmår göra det rätta hur de blir fega

hon ville inte bli feg och hon skulle
slåss för att få vara fri för att få slippa
ljuga sig genom livet

men smärtan var klarsynt och
hösten var bästa årstiden i många år
hon visste allt om ljus o mörker







Fri vers av Annie b'larsson VIP
Läst 237 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2021-07-19 18:42



Bookmark and Share


  Kajan VIP
Den här känns, och det ska det göra när det handlar om något så viktigt. Avskalat utan filter, placeras man i barnets upplevelse av svek; fast förräderi är nog en mer passande benämning.
2021-07-21

  petter rost
Får hålla med Gunwale här... Men fan Annie så ont dessa rader gör – och minnen ur djupet av mitt liv marscherar fram i taktfast stöveltramp.Det här är stark poesi, nästan för stark för en med hämnande minnen att kunna stå emot.
2021-07-19

  petter rost
Får hålla med Gunwale här... Men fan Annie så ont dessa rader gör – och minnen ur djupet av mitt liv marscherar fram i taktfast stöveltramp.
2021-07-19

  Gunwale VIP
De tre sista raderna pryder sin plats!
2021-07-19
  > Nästa text
< Föregående

Annie b'larsson
Annie b'larsson VIP