Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lögnens gift

Lögnen
Är ett gift
Du aldrig bör ta
Har du smakat
Är du körd
För alltid
I allas ögon
Det skrämmande
Är att den som bär på lögnen
Troligen inte märker
Vad alla andra ser å vet
Kan känna medlidande
För den som går runt
Å anser hur bra den är
När vi andra bara ser ett luftslott




Fri vers (Fri form) av Mfredrik VIP
Läst 107 gånger
Publicerad 2021-07-19 21:18



Bookmark and Share


  Monica Lindgren
Lögner avslöjas för det mesta. Här syftas väl också på lögn lika med självbedrägeri som tar sig skrytsamma uttryck. Mycket patetiskt! - Men har vi inte någonstans inom oss illusioner om oss själva, som vi knappt förmår leva utan...? Svårt att inse det, men jag tror det. Intressanta tankar du ger uttryck åt här!
2021-07-19
  > Nästa text
< Föregående

Mfredrik
Mfredrik VIP