Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Texterna skrevs på en dag då solen tyckte sig vara lag. Bilden är en vy över Gamla Stan och tagen från Södermalmstorg (station Slussen, med lokaltåget tunnelbanan) stationen i Gamla Stan heter märkligt nog just Gamla Stan.


Dagens rim 2020 02 08



Året är runt likt ett ägg
fru Berg tapetserat e vägg
te sin kopp hett otar hon socker
ränta på lån kallar hon ocker
herr Jansson bär prydligt sitt skägg

-

Ett mål ätet på pixxeria Piraten
där var ätbar o underfin maten
dit gick såväl hög som låg
till Gamla Stan går tunnelbanans tåg
ack där skrapas väl (ännu) faten?






Bunden vers (Rim) av lodjuret/seglare VIP
Läst 109 gånger
Publicerad 2021-07-20 20:52



Bookmark and Share


  Gunwale VIP
Inget socker, alltså?
Två riktiga rickar serveras här. Nr 2 ligger farligt nära limericken.
2021-07-20
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP