Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lilla blåöga



Fötterna på jorden men huvudet i det blå

Smidig som en elefant, trippar jämt på tå

Tar tjuren vid hornen men lägger benen på ryggen

Leker med elden vid brända brobyggen



Är huvudet dumt blir det kroppen som lider,

när min vilja så envist var känsla bestrider

Rätt ska va rätt och man ska göra sin plikt

-Men jag lever hellre i drömmar och dikt



Rötterna är djupa och mina ränder sitter i

Livet är de dagar som jag fort hastar förbi

Om inte "om" fanns, vart ville jag då?

Kan jag börja ta stegen fast jag inte vill gå?




Bunden vers (Rim) av Vindelälva
Läst 163 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2021-07-22 05:43



Bookmark and Share


  Hopplös själ
En text som beskriver allt som river och sliter.
Själv både älskar och hatar jag kontraster.

Personligen läser jag detta med stor igenkänning och tror inte att vi är ensamma i detta.
2021-07-23
  > Nästa text
< Föregående

Vindelälva
Vindelälva