Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


© Ur "Den förlorade barnomsorgen"


BARNDOMS MÅNE

I barndomens ekorrhjul
däri livets kugghjul
trasar sönder så mångens liv,
och vällingen blev till lögn
medan hämnd och avund
äter upp dem innifrån
i sina förtvivlade försök
ändra månens placering,
är att gräva där dom står
sina egna gravar.

När det oskyldiga barnet
tittar upp mot månen
och frågar "varför?"
får det endast tystnaden
till svar,
medan barnets ångestskrik
tonar bort i rymdens kyliga
atmosfär.

Tillägnan Judas E.






*




Övriga genrer av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 124 gånger
Publicerad 2021-07-24 13:38



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP