Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sommarnöjet


Att resa från staden
till platsen för sitt
fritidsliv

Är inte bara något
tidsfördriv

Nej det är ett rent nöje
som man sa förr

När semester
och ledighet inte växte
på träd

Utan var mer av en
raritet

Men man visste att
roa sig då tillfälle gavs

I nöjesparker och på
sommarnöjet man hyrt

Utan
lagstadgad semester
eller ens ledig lördag
slet man veckan lång

Så man förstår ju om
lantlivet
rena sommarnöjet var

de tillfällen då
man lyckats göra sig fri

och på nåder fått
någon ledig extra dag











Bunden vers (Rim) av Lottie Ålhed VIP
Läst 103 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2021-07-27 09:37



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
En bra text som väcker tankar på hur det var förr och hur det är nu.
2021-07-28

  Kungskobran VIP
Fin spaning efter den tid som flytt
2021-07-27

    Lena Staaf VIP
Ibland kan det vara bra att blicka bakåt när man tror att allt var bättre förr. Minns när man hade skola på lördagar.
2021-07-27

  Bengt H VIP
Intressant spaning.
2021-07-27

    ej medlem längre
Bra beskrivet
Fin dikt
2021-07-27
  > Nästa text
< Föregående

Lottie Ålhed
Lottie Ålhed VIP