Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


MOMENT TJUGOTVÅ

Att befinna sig i en situation
vars omständigheter är både
till sin fördel och nackdel,
kräver i sin tvetydighet
en väl avvägd känsla för dip-
lomatisk enighet,
där det fördelaktiga beslutet
medger en nackdel och nack-
delen en fördel som det ena
inte fungerar utan det andra
varvid dess antinomi kräver
en demokratisk överens-
kommelse,
då bådas viljor är lika hård-
nackade att inte vilja ge efter,
vilket medger att ett samarbete
mot bådas vilja är lika ound-
viklig som regn och sol för att
kunna fungera eller gå under.


~




Övriga genrer (Aforism) av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 204 gånger
Publicerad 2021-07-30 05:44



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP