Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


© Ur "Kritik och verk"


DEN ALLVARLIGE KOMIKERN

Han är galant skicklig i att tima
livets farhågor och motgångar
med intelligent humor som inte
överröstar livets allvar den
engelske författaren, och komi-
kern John M.Cleese (1939-

Med böcker som "Family and how
to survive them" 1983 samt "Life
and how to survive" 1993/1999
går han i familjen åtskilliga ronder
i dialog med en fd stridspilot fr 2:a
världskriget Robin Skynner (1922-
2000) som till en början blev psyk-
iatriker för att söka bota sitt egna
trauma fr kriget och sedermera
utvecklades till att bli en pionjär
inom psykiatrins utvecklingsmöj-
ligheter nå positiva resultat vilket
de nämnda böckerna utgör en slags
autodidaktiska självhjälpsterapier
där omvänt klienten frågar ut tera-
peuten för om man vänder på det
som är normalt och onormalt så
kanske var och en förstår både sin
omvärld sig själv och andra bättre.

~




Övriga genrer av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 174 gånger
Publicerad 2021-07-31 13:21



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP