Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


DET FINNS EN LITEN KNUTBYFÖRSAMLING INOM VARJE MYNDIGHET

De finns överallt som befäster
sin ställning i samhällshierarkin
med dolda avsikter.

Alla är misstänkta och de som
bör misstänkas mest är de man
aldrig tidigare kunde misstänka
för någonting som helst,
som använder en misstänklig-
görande strategi vars retoriska
projicering misstänkliggör allt
och alla utom sig själva,
där kriminella blir offer och
offren kriminella,
för vem skulle erkänna sina
egna förbrytelser med risk för
att förlora sitt jobb.

Det finns onekligen en liten
knutbyförsamling inom varje
myndighet
däri auktoritära småpåvar
agerar efter egna önskemål
medveten om att ingen skulle
tro på någon som berättade
vad som försiggår
mer än med risk för sitt liv.


~





~




Övriga genrer (Essä/Recension) av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 173 gånger
Publicerad 2021-08-07 06:39



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP