Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


© Ur "Litterära brottstycken" (584)


DET ÄR LÄTTARE MÖRDA NÅGON I TEORIN ÄN I PRAKTIKEN

Hon gjorde sig en författarkarriär
genom romantiska noveller med
dramatiska intriger av otrohet,
svartsjuka, obesvarad och otilläck-
lig kärlek och ekonomi med en lätt
föraning om vad som höll på att
överta hennes mentalitet och för-
lora kontrollen där hon i sin novell
"How to kill your husband" (2011)
verkligen gjorde verklighet av den
(2018) genom att skjuta sin make
för att komma i åtnjutande av hans
livförsäkring på 1,5 miljoner dollar.

Nancy Crampton Brophy 1950-
hade kunnat bli en i mängden av
litterära deckardrottningar då hon
bevisligen erkänt att det är lättare
mörda med ord än att använda kniv,
pistol och gift, det var bara det att
författaren i henne levde sig så in i
rollen att hon till slut inte kunde
skilja på verklighet och fiction och
blev själv en autentisk mördare i
praktiken där det inte är förbehållet
alla mördare avslöja sig själva bok-
stavligen.



~




Övriga genrer (Essä/Recension) av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 165 gånger
Publicerad 2021-08-09 00:48



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP