Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


PÅ PARNASS OCH SLAGFÄLT

På den gamla onda tiden
när bläck och kruthorn
fyllde på musköter och
fjäderpennor,
var det tidsmässiga förar-
betet noggrant förberett
innan de i verket satte
sina sigill
på parnass och slagfält.

Med ord och krut
skall rättvisa skipas,
som på dess ärorika
vapensköld,
må vittna om
forna tiders hjältebragd,
att var och en
som för sin sak offrat,
förlorat slaget ändock
segrat.


~







Övriga genrer av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 251 gånger
Publicerad 2021-08-09 12:57



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP