Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


En 3. 500 år gammalt olivträd blev till aska i Evia

Bränder i Grekland. Människor tar sina bilar till fotbollsplanerna för att rädda dem. "Det är bara början på slutet" Grekarna börjar räkna med skadorna efter två veckor av katastrofala bränder. imponerar mycket på nyheten att Evia-steken förvandlade ett 2 500 år gammalt olivträd till aska, som den forne geografen och filosofen Strabo nämnde i sina skrifter under det första århundradet av vår era. 10 personer kunde knappt omfamna stammen på denna olivsymbol, som fortfarande bar frukt. * Under de senaste två veckorna har lågor uppslukat mer än 56 000 hektar i Grekland. Hela olivodlingar har förstörts, med tanke på att olivolja är en av de viktigaste exporten av den grekiska republiken. Ask och rök överallt. Det är väldigt tråkigt att de inte skickade bistånd från de första dagarna och lät ön brinna. Det var orättvist och många människor förlorade sin egendom och försörjning. " I 6-timmars skift agerade rumänska brandmän också på måndagen på ön Evia. De styrdes av bilder som tagits från drönaren, vilket hjälpte dem att fatta beslut i realtid om utvecklingen av fronten. Dessa lågor är enorma. Jag tror att de är 20 meter. Människor har inget annat att göra än att sitta och titta på om vinden blåser i motsatt riktning.

 

Incendiile din Grecia. Oamenii î?i duc ma?inile pe terenurile de fotbal pentru a le salva. ”E doar începutul sfâr?itului” - Stirileprotv.ro

Levent Kurnaz, Bogazici University: ”Tyvärr kommer det att bli värre. Detta är bara början på slutet. Härifrån leder vägen bara till Helvetet.I södra Alperna, norra Afrika, Medelhavskusten kommer vi alltid att ha bränder. Mer och mer allvarligt. Klimatförändringar är inte den enda orsaken, men det gör det värre. "

 

 

 




Övriga genrer av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 100 gånger
Publicerad 2021-08-09 22:10



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP