Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


© Ur "Strindbergiana" (92)


STRINDBERGS ÅRSTID

De gå mot höst herr Strindberg.

Ågust : Ja, de gå mot höst och
örnfjädern får dansa sin sorge-
dans öfver livets ödsliga drama,
med sitt svarta sorgeflor.

Åh ! men hösten lär ju vara både
konstnärers och diktares kreati-
vaste årstid.

Ågust : Den årstiden varar hela
året,
för i mig är det nästan ständigt
höst.

Men det lättar framåt vårkanten.

Ågust : Med syndafallet ja !

~




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 168 gånger
Publicerad 2021-08-10 23:17



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP