Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


2021 03 12. Texten är bara en text. Det är inte meningen att den skulle kunna ta sig ut som en skylt vid sidan av vägen du far på då du skall ta dig till sjön för att fiska eller bara en överdel av en delad baddräkt.


Något litet om jaget





När
någon läser
en roman, exempelvis
historisk roman, även om
den så skulle vara skriven i
'jag'-form, får läsaren knappast
för sig att det är en historisk person
som skrivit boken. Men när någon
skriver dikter i jagform, då kan
en läsare få för sig att texten
är tagen just ur skrivarens
eget liv. Dikt, novell,
roman spelar ingen
roll. Liksom en
sorts fantom
har
skrivaren
varit 'just där
det hände, när
det utspelade sig'.
Hur kommer nu det
sig? Själv är jag övertygad
om att von Munschausen har
funnit på riktigt, att han red på
en kanonkula med mera, det
bara måste ju vara sant,
det låter ju högst som
troligt. Så där kan
en själv tänka
och kanske
även du?
I nuet
är.




Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 109 gånger
Publicerad 2023-08-31 00:00



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP