Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

DRAGONER (Drakar) finns och har funnits.

Drakar finns och har funnits, jag pratar inte om en fladdermus "noja bat"

Med ett vingspann på sju meter och en mun full av huggtänder sägs en nyupptäckt pterosaur ha levt i nordöstra Australien för cirka 110 miljoner år sedan, som den största kända flygande reptilen i territoriet. en klon av deras storlek har setts av flera individer från olika länder.

Om deras uppskattningar stämmer skulle T. shawi vara den tredje största kända pterosauren i världen.

Det är den största arten av pterosaur som någonsin hittats på kontinenten, en extremt viktig upptäckt som bidrar till förståelsen av mångfalden av pterosaurier i Australien.

Liksom dagens fåglar var deras ben - optimerade för flygning - toma och sköra, och därför har väldigt få överlevt hittills.

Enligt rekonstruktionen av laget var skallen cirka en meter lång, med cirka 40 tänder. Odjuret flög påstås flyga över Inlandshavet Eromanga, som en gång dominerade östra Australien, med sin långa, starka käke för att rycka fisk ur vattnet.

"Förmodligen en roll i flygdynamiken för dessa varelser och vi hoppas att framtida forskning kommer att ge tydligare svar", sa en av forskarna.




Fri vers (Prosapoesi) av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 81 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-08-13 12:49



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP