Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


DET ÄR DEN FEMTONDE AUGUSTI

Det är den femtonde augusti

år tjugohundratjugoett

Hur mycket i mig som har brustit

Har endast Herren Jesus sett

Nu kommer kyligare vindar

Och dagarna har kortats ner

Snart lyser det från lönn och lindar

av rött och gult vart man än ser

 

 

Städväder som ett brev på posten

Sånt som ska utföras ibland

Ett måste här bland andra måsten

i ett av plikten härjat land

Nu är det mulet och det blåser

Snart blir det kanske regn igen

Jag ska väl klä mig och ta bussen

i slutet av sensommaren

 

LARZ GUSTAFSSON 15/8 2021




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 97 gånger
Publicerad 2021-08-15 12:46



Bookmark and Share


  Lottie Ålhed VIP
Lite vemodig sensommardikt med fina rim.
2021-08-15

  Larz Gustafsson VIP
"Adagio"?
Det betyder långsamt musikstycke.
2021-08-15

  Bengt H VIP
Välkomponerad adagio
2021-08-15
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP