Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Lusten att skriva är ofta litet som att vrida på en krana och bara låta den rinna, som att spring ut i ett vatten för att just bada hinna, kanske som att börja tala och i kapp med annan låta, låta som en tupp hörts gala...


Något litet om talande tystnad




Även i en telefon kan en talande tystnad uppstå,
det är som den ville fyllas på med ord,
så talande känns den,
av olika sort då den uppstår den kan vara,
egna ord och andras den kan kännas spara.

Säkert har du även den
upptäckt vara verksam,
det är som om stunden själv
skulle ha kunnat något säga.

Ibland uppstår den för att lyssnaren
skall kunna få tid smälta,
stundom en själv vill som verka bita sig i tungan.

'Varför sade jag så där, som tanklöst uti stunden',
hördes något alls sedan,
det kunde vara ett barns andning,
kattens jamande eller bara gnäll av hunden...




Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 244 gånger
Publicerad 2022-02-21 12:42



Bookmark and Share


  Bengt H VIP
Om det tanklösa kan tala vill jag också vara tanklös. Ska försöka så gott det går att låta tanken gå lös.
2022-02-22
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP