Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En gammal dikt som jag skrev i ett försök att förklara känslorna under en psykos


Vägval




Drakar, demoner, prinsessor och eld

Nycklar och gåtor, priser och gäld

Vilja och veta,  hoppas och tro

att rymden kan bygga av stjärnor en bro



Att söka och finna, en fråga ett svar

att förlora och vinna, en ger och en tar

Frågan är när, vad, varför och hur?

Öppnas en väg eller öppnas en bur?



Och om vägen öppnas, till vilket pris?

Är man bunden till avtal som slöts i en kris?

Sätter man segel på stormiga hav?

Går åter till galgen fast repet gått av?



Jag fångar nog hellre den dagen jag fått,

Hoppas få skörda det frö som jag sått,

många är svaren jag aldrig förstått,

Och många de löften som jag förått



Den dagen då döden ska hämta mig hem

ska jag få reda på vilka och vem

som väntar vid platsen där livet släcks ut,

som längtat och hoppats på lyckliga slut.




Bunden vers (Rim) av Vindelälva
Läst 152 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2021-08-16 19:13



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Vindelälva
Vindelälva