Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Minnets gungstol

smärtar nog ibland
lite lätt molande
eller knivhuggsdjupt

det vad aldrig blev
som dom två

deras barn föddes inte
aldrig blev hon
oense med hans mor

aldrig njöt hon
av hans strängaspel
hörde hans lyriska ord

inte retade hon sig
på hans strumpor
och kalsonger som
slängts här och där

allt detta vardagliga
detta ljuvliga
gick dem båda förbi

minnets gungstol
sörjer nu




Fri vers (Fri form) av Elinor Sörensson VIP
Läst 113 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2021-08-21 19:08



Bookmark and Share


  Monica Lindgren
Överraskande vinkel på dikten! Synd, att allt det prosaiska, som kan vara så mysigt, om man älskar varann, aldrig blev!
2021-08-23

  Kajan VIP
En dikt som överraskar mig, där ordningen är omkullkastad. Gillar den mycket.
2021-08-23

  Marita Ohlquist VIP
Berörande om längtan och saknad.
2021-08-23

  Susen VIP
En tilltalande titel. Vemodsvackert berörande
2021-08-22

  BenGust VIP
Det som aldrig blev av är oftast värre än det som gick snett.
2021-08-21
  > Nästa text
< Föregående

Elinor Sörensson
Elinor Sörensson VIP