Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


LEVDE MED LÄNDERNA

Tjugofem år av mitt liv

i ett rum med världsvid vy

Ungefär en mil från havet

En idyllisk liten by

Äventyret tog mig till

ett socialistiskt land

Röd kärleks heta låga

när norra delen stod i brand

 

 

Jag levde med länderna

Beväpnad till tänderna

med argument

De här båda händerna

som sträcktes mot länderna

mot eldar man tänt

 

I mannen finns ett storögt barn

som observerar och tar del

med sextiotalets ögon kvar

långt bortom masker och allt spel

Tjugofem år av hans liv

"Hans" rum har fått ny hyresgäst

Men han kan minnas hur det var

att leva mellan öst och väst

 

Jag levde med länderna

med böcker i händerna

som en manual

Det blev mera än frimärken

Operation Dagsverken

En grann karneval!

 

LARZ GUSTAFSSON 22/8 2021

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 255 gånger
Publicerad 2021-08-22 06:53



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Intressant tillbakablick på flydda tider.
2021-08-27

  Larz Gustafsson VIP
Minns ej om FN var inkopplade.
Men jag minns O D från sjuttiotalet.
Jag gick på högstadiet, vilket jag gjorde 1974-77.
Någon gång under den tiden ägnade vi oss åt det socialistiska Sydjemen.
Sådant minns jag med värme.

2021-08-22

  Lottie Ålhed VIP
Operation Dagsverken känns igen .
Unicef? 60 tal ?
2021-08-22
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP