Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag vet inte om det är en kommunistisk eller religiös fråga att förbjuda homosexualitet. Kom ihåg att jag hade en kusin som blev homosexuell i militären och när han kom ut fick han 20 års fängelse för homosexualitet under Ceausecu.


Homosexuella män i Afghanistan fruktar för sina liv.

 

 Enligt Sharia är homosexualitet inte bara strängt förbjudet, utan också straffbart med döden, informerar Mediafax.

Homosexuella män i Afghanistan säger att de fruktar för sina liv efter att talibanerna tog makten.

De gömmer sig för att enligt sharialag är homosexualitet strängt förbjudet och straffbart med döden, skriver Reuters.

Medan talibanerna säger att afghaner inte har något att frukta, visar vittnesbördet den raka motsatsen.

Abdul, en HBT -aktivist, sa till Radio 1 Newsbeat att om han fick reda på att han var gay skulle han ”dödas på plats”. "Om talibanerna får reda på det kommer de att döma oss till döden", tillade han och började gråta.

"Nu säger jag till världen: 'Vi kommer inte att skada någon, vi kommer inte att döda någon. "Men  ljuger! De kommer att börja göra saker som de gjorde 2001", sa en student till Reuters.

Innan talibanerna erövrade landets huvudstad Kabul var Abduls liv redan i fara. Om han hade pratat om sin sexualitet med fel person eller till och med med sin familj hade han kunnat gripas och åtalas, enligt afghansk lag, skriver BBC.

Den här veckan avslutade Abdul sin sista universitetsexamen, åt middag med vänner och besökte sin pojkvän, som han träffade vid en pool för tre år sedan. Nu gömmer sig den unge mannen i huset för fjärde dagen i rad.

”Även när jag ser talibanerna ut genom fönstret känner jag mig väldigt rädd. Jag börjar darra när jag ser dem. Civila dödas. Jag tror aldrig att jag kommer prata med dem.

Det finns ingen framtid för oss.

Jag tror inte att jag kommer att fortsätta mina studier, säger Abdul. Nu väntar den unge mannen på att hitta en väg ut ur landet. Abdul säger att han har hört att Storbritannien tänker ta 20 000 migranter från sitt land, men ingen vet vad de ska göra för att registrera sig.




Övriga genrer (Essä/Recension) av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 102 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-08-22 19:28



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP