Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det senaste fäste mot talibanerna i Afghanistan - Vilka är chanserna och vilka är dessa människor? 


Det senaste fäste mot talibanerna i Afghanistan

Discover Afghanistan: The Panjshir Valley - Bing video

Ultima reduta impotriva talibanilor in Afganistan - Ce sanse au si cine sunt acesti oameni - Bing video

Emeralds of the Panjshir Valley, Afghanistan (gia.edu)

Taliban meddelade på söndagen att "hundratals" av deras krigare var på väg mot Panjshir -dalen, nordost om Kabul, ett av få områden i Afghanistan som slipper kontroll över den islamiska gruppen, informerar AFP. "Hundratals muslimska Emirate mujahedeen är på väg till Panjshir -provinsen för att ta kontrollen där, efter att lokala tjänstemän vägrade lämna över det fredligt", sa talibanerna på sitt Twitter -konto på arabiska.

-”Talibanerna kommer inte att hålla länge om de fortsätter så här. Vi är redo att försvara Afghanistan och varna för ett blodbad, säger Ahmad Massoud till Al-Arabiya på söndagen.

 

Den sista rumänen som begär repatriering från Afghanistan evakuerades säkert. Ytterligare 18 ville inte lämna.

 

The Taliban announced on Sunday that "hundreds" of their fighters were heading for the Panjshir Valley, northeast of Kabul, one of the few areas in Afghanistan that escapes control of the Islamic group, informs AFP.

 

"Hundreds of Islamic Emirate mujahedeen are heading to Panjshir province to take control there, after local officials refused to hand it over peacefully," the Taliban said on their Twitter account in Arabic.

 

The last Romanian to request repatriation from Afghanistan was evacuated safely. Another 18 did not want to leave.




Övriga genrer (Essä/Recension) av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 140 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-08-22 23:11



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP